13 oktober 2019
15:00

Bodens BK FF

Referat: Karlslunds IF HFK - Bodens BK FF

Ja, som rubriken säger så var det ett mycket motiverat Bodens BK som kom till Karlslund Arena idag. Lite med kniven på strupen var laget i starkt behov av en vinst för att försöka hänga kvar i Division 1 Norra. Resultatet 2-5 ger dem lite mer andrum inför de sista tre omgångarna.

Det tar endast tre minuter innan Boden gör sitt första mål, ett drömmål genom ett distansskott. Karlslund kvitterar på straff efter att Simon Gefvert blivit fälld och Christer Lipovac sätter straffen säkert.

1-1 står sig till halvtidspaus efter en halvlek där Karlslund haft initiativet men där de riktigt farliga chanserna uteblir.

Ca 20 minuter in i den andra halvleken upplever Karlslund ett par mardrömsminuter då laget släpper in två mål på två minuter. Karlslund kan dock reducera till 2-3 efter nytt mål av Christer Lipovac, och än fanns hopp om att vända på steken.

Karlslund flyttar upp och Boden kan göra två sena mål och vinner med hela 2-5 på Karlslund Arena.

Ett resultat och en match som laget vill glömma snabbt, men med en viktig påminnelse att ta med. Motivation slår klass. Även om Karlslund inte kommer upp i samma klass som i de senaste matcherna så kommer de dock tvåa i motivation i denna match.

Jakten på säkrat kontrakt fortsätter alltså nästa helg då Karlslund tar sig an FC Linköping på bortaplan. Ett Linköping som vann med klara 3-0 mot Vasalunds IF på bortaplan och ligger fyra i tabellen, endast tre poäng från kvalplats uppåt med nio poäng kvar att spela om, apropå motivation. En vinst för Karlslund och kontraktet är helt säkrat, apropå motivation. FC Linköping City – Karlslunds IF HFK spelas lördag 19 oktober kl 16.00 på Linköping Arena.